Начин на приготвяне
Пилешките филета се разрязват наполовина като малки пържолки, овкусяват се с къри и соев сос и се оставят да престоят в хладилник 1 час.
Свинското месо се нарязва на хапки /като за кебап/ и се овкусява с малко червено вино, сол и черен пипер. Оставя се в хладилник също за 1 час.
Докато месата престояват в хладилник, се приготвят зеленчуците. Лукът се нарязва на полумесеци, морковите – на кръгчета, тиквичката и чушките – на лентички.
След 1 час в дълбок тиган или тенджера се слага малко мазнина. Първо се задушават пилешките филета от двете страни, изваждат се. Следва задушаването на свинското месо, изважда се. В същата мазнина се задушават лукът и морковите, а към края на задушаването им се добавят тиквичката и чушките и се готвят, докато омекнат.
В дълбок пръстен съд се нареждат последователно: ред пилешки филета, ред смес от зеленчуци, ред свинско месо, ред зеленчуци, ред нарязан суджук или луканка, завършва се с настърган кашкавал.
Запича се леко във фурна до добиване на златист цвят на кашкавала.