Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Сом с домати и вино на фурна

Сом с домати и вино на фурна

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Сом с домати и вино на фурна3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • сом - 1 бр.
  • зехтин - 2 с.л.
  • лук - 2 глави
  • домати - 5 бр.
  • чесън - 6 скилидки
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер - 10 зърна
  • вино - 1 ч.ч. бяло
  • лимони - 1 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на филийки и го задушете в зехтина. Сипете вътре доматите, нарязани да ситно.

Овкусете с чесъна, дафиновия лист, черен пипер. Налейте виното. Посолете и варете сместа за около 5-10 минути.

Почистете сома и го нарежете на парчета. Посолете го.

След това го наредете в тава и залейте със соса. Покрийте рибата с резени лимон и печете.

Сервирайте ястието студено.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: