Начин на приготвяне
Всяка кора от бутер тесто разделих на две. Получиха се четири блата. Изпекох ги на 180 градуса. За около 15 мин. Наблюдение трябва, всичко зависи от вашата фурна.
Подготвих си крем за торта, като сварих прясното мляко и добавих захарта. Разбих яйцата с нишестето и добавих към тях малко от прясното мляко. Бъркам енергично.
След това постепенно добавям към яйчена смес цялото количество прясно мляко. Връщам всичко на котлона и варя при непрекъснато бъркане две минути.
Добавям бучка масло и бъркам до стопяването му! Отстранявам крема от котлона и започвам да сглобявам бутер тортата.
Подреждам блат, мажа с крем, до третия блат. Четвъртият го оставям за декорация. Цялата торта Карпатка с бутер тесто покривам с крем от всички страни!
Останалият блат натрошавам и у трохите покривам готовата торта.
Ако обичате торта Наполен, ще ви допадне и тази идея.