Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Брускети»Брускети с домати и риба

Брускети с домати и риба

Брускети с домати и риба
Снимка: Албена Асенова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
25 мин.
Порции
5
"Перфектно предястие в компанията на чаша бяло вино."

Необходими Продукти

  • франзела - 1 бр.
  • зехтин - 4 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 2 бр.
  • маслини - 50 г
  • сол
  • риган - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л. смлян
  • босилек - пресен
  • риба - 1 бр. филе, пушена, маслена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Франзелата се нарязва на филийки, които се намазват с половината зехтин и нареждат в тава. Запичат се леко, до приятен загар, след което се натъркват със скилидките чесън.

В купа се нарязват чери доматите на парченца. Към тях се прибавят нарязаните маслини, малко сол, сух риган, черен пипер, накълцан на дребно пресен босилек и останалият зехтин. Всичко се обърква, за да се овкусят добре доматите.

Върху всяка брускета се поставя от сместа с домати, а най-отгоре парченце от пушената риба.

Брускети с домати и риба - перфектното предястие в компанията на чаша бяло вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: