Начин на приготвяне
За да стане по-бързо, минах през чопъра лука и моркова. Изсипах ги в купата на Instant Pot на функция Saute с малко вода. Към тях добавих каймата, още малко вода и подправките. Оставих ги да къкрят, докато подготвят тестото за домашните солени мъфини.
В голяма купа чукнах яйцата и леко разбих, добавих киселото мляко, в което сложих сода. Разбих небрежно сместа и добавих брашното. С черпак разбърках всичко до получаване на лепкаво тесто (около 2 минути).
Намазних формички за мъфини и напълних до половината с тестото, което отгоре намазах с малко мазнина. Взех лъжица потопена в мазнина (с цел да не залепва) и направих дупка, в която сложих от вече готовата кайма. Тази процедура направих с всички мъфини.
Отгоре покрих отново с тестото. Каймата се простира в средата на мъфина.
Поръсих със сусам. Пекох ги в Instant Pot на функция Air fryer за 20 минути на 200 градуса.
Каква да е каймата е лично ваш избор - свинска, смес, пилешка. Каквото и да изберете, няма да сгрешите.
Времето, което отнема приготвянето на мъфините не е повече от 10-15 минути. Тестото не иска месене, втасване и баене. Затова на мен това ми е любима бърза рецепта за близките ми или за гости, ако ни дойдат, без да сме подготвени.
Пекат се за 20 минути, като не е проблем да печете солени мъфини с кайма в Instant Pot на 2 етажа.