Начин на приготвяне
В купа овкусете заешкото месо със сол черен пипер и добавете кърито. Разбъркайте всичко добре и оставете да се маринова за няколко минути.
През това време нарязваме лука на средни парчета и го слагаме да се пошира в холандска тенджера (чугунена) със зехтин.
Когато лукът омекне, преди да покафенее, добавете месото и разбъркайте добре, да стане златисто. Когато се запечата, се добавят водата и бялото вино.
Покрийте холандска тенджера и гответе 20-30 минути на среден огън (или поставете във фурната за 50 минути). Ако видите, че течността се изпарява, добавете още малко вода.
Преди да свалите от котлона, проверете дали месото е станало много крехко.
Можете да извадите месото и да пасирате соса преди поднасяне за по хубав вид на ястието.
Сервирайте с картофено пюре или само с филийка домашен хляб.
Насладете се на заешко с къри и лук!
Коментари