Заешко с къри и лук

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Заешко с къри и лук2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Тази рецепта ще ви накара да заобичате заешкото месо."

Необходими Продукти

  • заек - около 800 г, нарязан на парчета
  • лук - 3 глави
  • къри - смляно, на вкус
  • сол
  • черен пипер - млян
  • зехтин - 100 мл екстра върджин
  • вода - 150 мл
  • бяло вино - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа овкусете заешкото месо със сол черен пипер и добавете кърито. Разбъркайте всичко добре и оставете да се маринова за няколко минути.

През това време нарязваме лука на средни парчета и го слагаме да се пошира в холандска тенджера (чугунена) със зехтин.

Когато лукът омекне, преди да покафенее, добавете месото и разбъркайте добре, да стане златисто. Когато се запечата, се добавят водата и бялото вино.

Покрийте холандска тенджера и гответе 20-30 минути на среден огън (или поставете във фурната за 50 минути). Ако видите, че течността се изпарява, добавете още малко вода.

Преди да свалите от котлона, проверете дали месото е станало много крехко.

Можете да извадите месото и да пасирате соса преди поднасяне за по хубав вид на ястието.

Сервирайте с картофено пюре или само с филийка домашен хляб.

Насладете се на заешко с къри и лук!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Людмила
Людмила
Харесва ми добавката на къри!
06.09.2022 23:07
1