Заешко със зеленчуци

Заешко със зеленчуци
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
265 мин.
Порции
6
"Перфектното заешко с вкусни зеленчуци - това е нашето топ предложение за днес"

Необходими Продукти

  • заек - 2 кг
  • картофи - 1 кг
  • арпаджик - 500 г
  • чесън - 1 глава
  • гъби - 150 г мариновани
  • моркови - 2 бр.
  • доматена салца - 1 ч.ч.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • дафинов лист
  • бахар
  • сол
  • олио
  • За овалване на месото
  • брашно - 100 г
  • чубрица - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол - 1 Щипка
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите и морковите. Нарежете ги на едро и ги сложете в голяма купа. Добавете гъбите, арпаджика, доматената салца, дафинов лист, бахар, сол и една необелена глава чесън.

Сипете 3 с.л. олио, разбъркайте и преместете продуктите в глинен съд.

Върху тях сипете водата и виното.

Объркайте брашното с чубрицата, червеният пипер и щипка сол.

Нарежете заешкото, намазнете го леко и го оваляйте в сместа. Наредете го върху зеленчуците и затворете хубаво глиненият съд.

Сложете гювеча в студена фурна, включете на 180 градуса и печете около 4 часа.

Заешкото със зеленчуци е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: