Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Печено заешко с ориз, лук и сини сливи

Печено заешко с ориз, лук и сини сливи

Печено заешко с ориз, лук и сини сливи
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
6
"Понякога ястията са толкова вкусни, че ни идва да оближем чинията, без да ни е грижа за добрите маниери"

Необходими Продукти

  • заешко месо - 1/2 заек
  • ориз - 1 ч.ч.
  • пресен лук - 1 връзка
  • сушени сини сливи - 10 бр.
  • джоджен - 5 стръка пресен или сух
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - щипка
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете заешкото месо на порции, поръсете със сол и червен пипер.

В плаке или тава сипете олио и нарязания пресен лук, отгоре сложете порциите месо. Поръсете с джоджена и черния пипер, сипете вода около 3 ч.ч.

Покрийте с алуминиево фолио и сложете във фурната за около час, след което извадете и добавете измития ориз и накиснатите предварително сини сливи.

Отново покрийте със фолиото и пъхнете във фурната за около 15-20 минути.

Най-накрая извадете фолиото и запечете за кратко, така се приготвя, за да не изсъхва месото, а да остане сочно отвътре, а отвън - с хрупкава коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: