Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Сладко от черен касис

Сладко от черен касис

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Сладко от черен касис
Снимка: Людмила
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Ароматно сладко, което дори няма нужда от стерилизиране"

Необходими Продукти

  • черен касис - 1 кг
  • захар - 800 г
  • лимонтузу - 1/2 ч.л.
  • ванилия - 1 брой (0.2 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Касисът се почиства и измива. Поставя се в тава и се сипва захарта. Оставям за едно денонощие в хладилника, може и отвън.

На другия ден го изваждам и оставям още час. След това го пека във фурната на 150-160 градуса до желана гъстота.

Прибавям лимонтузуто и след пет минути вадя и пълня буркани с винт, обръщам горещите бурканчета върху капачките. Трява да стоят така една нощ.

Сладкото не се стерилизира.

Сладкото от черен касис е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: