Начин на приготвяне
Разбийте маслото и захарта до получаването на пухкав крем. Добавете брашното, орехите и ванилията и разбийте добре, за да се получи гъсто тесто.
Разбийте белтъците на сняг с помощта на щипка сол. Добавете ги на няколко пъти към ореховата смес, като бъркате внимателно с шпатула.
Изсипете сместа във форма покрита с хартия за печене с размери 28х18см.
Печете около 35 минути в предварително загрята на 170 градуса фурна. Оставете да се охлади за около час.
Пригответе заливката, като разбиете жълтъците с ванилията и захарта. Изсипете върху кексовата смес и сложете в предварително загрята на 120 градуса фурна с вентилатор. Печете докато се получи хрупкава коричка - около 25 минути.