Панирани зеленчуци

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6301k3k
Панирани зеленчуци1 / 2
26/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • тиквички - 6 бр., средни
  • патладжани - 2 бр., големи
  • цветове на тиквички - 12 бр.
  • брашно - 2 ч.ч. (300 г), обикновено
  • бира - 6 с.л.
  • олио - 3 ч.ч. (750 мл), за пържене
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се разрязват напречно на две половинки, а след това на четвъртинки по дължина.

Патладжаните се режат на филийки. Цветовете от тиквички се измиват внимателно. Яйцата се разбиват на пяна, като се добавя бирата. Олиото се загрява до висока температура.

Зеленчуците се овалват в брашното, а след това в яйчената смес. Пържат се на малки порции. Вадят се с решетъчна лъжица и се осоляват.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: