Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Мезета»Панирани зеленчуци по индийски

Панирани зеленчуци по индийски

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Панирани зеленчуци по индийски1 / 2
29/06/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • брашно - 3/4 ч.ч., нахутено
  • чили - 1 ч.л., на прах
  • бакпулвер - 1/4 ч.л.
  • сол - 1/8 ч.л.
  • вода - 6 с.л.
  • лимони - 1/2 бр., на сок
  • картофи - 150 г, обелени, на тънко
  • карфиол - 150 г, на розички
  • патладжани - 150 г, на филийки
  • олио - 2 ч.ч., (500 мл), за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нахутеното брашно, чилито на прах, бакпулверът, солта се пресяват.

Добавя се водата и лимоновия сок, разбърква се добре. Оставя се около 30 мин. встрани.

Зеленчуците се потапят в тестото и се пускат в загрятото олио.

Пържат се около 7 мин. и се изцеждат много добре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
43
30
20
10
Дай твоята оценка: