gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зеленчукова Супа»Зеленчукова супа с фиде и сирене

Зеленчукова супа с фиде и сирене

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k2k277k
Зеленчукова супа с фиде и сирене1 / 2
14/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • боб - 400 г (консервиран)
  • тиквички - 1 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • фиде - 100 г
  • чесън - 1 скилидка
  • бульон - 700 мл пилешки
  • домати - 400 г (консервирани)
  • мащерка - 1 ч.л.
  • босилек - 2 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • сирене - 60 г
  • магданоз - 6 - 7 стръка
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичката, морковите и чесънът се нарязват и запържват в загрятата мазнина. Поръсват се с мащерка и босилек и се заливат с бульона.

Добавят се консервираните домати, нарязани на дребно. Супата се поръсва с черен пипер и сол и се добавя фидето. Когато фидето се свари, се добавя фасулът.

Щом супата кипне, се сваля от огъня и се поръсва с накълцан магданоз и настъргано на едро ренде сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: