Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Колбаси»Зеле с пикантна наденица на фурна

Зеле с пикантна наденица на фурна

Филип ДимитровФилип Димитров
Чирак
2433389409
26/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"Знаем как да ухажваме един мъж С тази рецепта ще спечелим всяко мъжко сърце"

Необходими Продукти

  • зеле - 2 кг прясно
  • наденица - 2 бр. Пикантна
  • моркови - 1 бр.
  • червен пипер - 1 бр.
  • доматен сок - 250 мл
  • чубрица
  • черен пипер
  • червен пипер - 2 с.л.
  • бульон - 1 бр.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на дребно зелето, добавяме сол и го омачкваме много добре. В тенджера наливаме малко олио, слагаме зелето и доливаме водичка (50мл.) и оставяме да се вари около 30 минути докато омекне.

В друг съд загряваме олио, прибавяме дребно нарязаните морков и червен пипер - запържваме за кратко. Добавяме доматения сок и отново пържим, слагаме и червения пипер и оставяме да покъкри още 2-3 минути и запръжката е готова.

Добавяме запръжката към вече свареното зеле - овкусяваме с чубрица, черен пипер и бульончето. Нарязваме наденицата на малки парченца и всичко това се обърква добре.

В дълбока тава изсипваме зелето с наденичката - печем около 1 час и 40 минути на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: