Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Бърза питка с праз по Зоната

Бърза питка с праз по Зоната

Златина ЖелязковаЗлатина Желязкова
Помощник Готвач
768055985291
Бърза питка с праз по Зоната
Снимка: Златина Желязкова
1 / 4
11/02/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"За броени минути може да си приготвите една вкусна и диетична питка"

Необходими Продукти

  • овесени трици - 130 г
  • праз - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 56 г
  • нискомаслена извара - 112 г
  • кашкавал - 56 г
  • кисело мляко - 3 с.л. (2%)
  • сода - 1 ч.л.
  • зехтин - 2 ч.л.
  • червен пипер
  • чубрица
  • сол
  • шарена сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват и се прибавят натрошеното сирене, настърганият кашкавал, изварата и триците.

Сместа се оставя за няколко минути да поемат триците. Киселото мляко се смесва със содата и се добавя към сместа.

Прибавят се и нарязаният праз, зехтина и подправките. Може да се добавят и други подправки по желание.

Изсипва се в тавичка в хартия за печене и питката се пече на предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 мин.

Рецептата е за 8 БПВМ.

Бързата питка с праз по Зоната е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Много благодаря.
Чудесна работа.
8 блока ли е?
13.02.2023 19:27