Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка супа»Супа от пилешки дреболии по италиански

Супа от пилешки дреболии по италиански

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Супа от пилешки дреболии по италиански1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пилешки дреболии - 400 г
  • сланина - 100 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • корени - 1 връзка, за супа
  • лук - 1 глава
  • бульон - 1.2 л пилешки
  • бяло вино - 200 мл
  • кашкавал - 100 г
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • магданоз - 6 - 7 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сланината се нарязва и се стопява на слаб огън. Добавят се нарязаните дреболии без дробчетата, нарязаните корени за супа и лукът.

Оставят се да се задушат и се заливат с виното и бульона. Когато зеленчуците омекнат, се добавят дробчетата и оризът.

Супата се вари до готовност на слаб огън и се поръсва със сол и черен пипер. Сервира се обилно поръсена с накълцан магданоз и настърган кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: