Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Мезета»Пилешки дреболии по селски

Пилешки дреболии по селски

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Пилешки дреболии по селски
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
25/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Традиционният български вкус е незаменим, точно като пилешките дреболии по селски"

Необходими Продукти

  • пилешки дреболии - 600 г (дробчета, сърца, бъбречета)
  • лук - 1 глава
  • домати - 3 бр.
  • гъби - 5 бр. печурки
  • зелени чушки - 1 - 2 бр.
  • магданоз - 2 - 3 клонки
  • краве масло - 2 с.л.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • червено вино - 150 мл
  • пилешки бульон - 200 мл (или вода)
  • чубрица - 1 щипка, ронена
  • шарена сол - 1 щипка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете на котлона в тенджерка обилно количество вода и когато заври, сложете в нея пилешките дреболии, старателно измити и почистени предварително.

Оставете да поврат 4-5 минути като отпенвате.

Извадете дреболиите с решетъчна лъжица и покрийте съда, в който са, за да не изсъхват и потъмняват.

Нарежете лука на тънки жулиени и сложете да се запържва на тих до умерен огън в маслото и олиото.

През това време си нарежете и зелената чушка и добавете и нея с щипка сол.

Когато зеленчуците омекнат хубаво, сложете доматите - обелени и настъргани на едро ренде (използвайте добре узрели домати). Запържете, докато променят цвета си и станат с лек керемиден оттенък.

Нарежете дробчетата и сърцата само ако са по-големи. Сложете ги в тигана при зеленчуците, налейте половината вино и половината бульон и оставете да къкри, докато течността се изпари. Тогава сипете останалото вино и бульон, като ако е нужно, може да доливате още допълнително.

Сложете почистените и нарязани печурки, подправките и още малко сол и гответе 2-3 минути. Така гъбките ще останат крехки.

След като приключите, дръпнете от огъня и захлупете съда за няколко минути, за да се задуши ястието.

Тези пилешки дреболии по селски можете да поднесете като основно ястие с хубав домашен хляб и салата или като мезе за бира или вино.

Традиционен български вкус, към който няма как да останете безразлични.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: