Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Бърза пица по селски

Бърза пица по селски

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Бърза пица по селски4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Сочна, бърза и много вкусна - не пропускайте да си приготвите тази чудна селска пица"

Необходими Продукти

  • тесто - 350 г готово
  • кетчуп - 4 с.л.
  • салам - 150 г Закуска
  • овче сирене - 60 г + с.л. от саламурата
  • яйце - 1 бр.
  • зехтин - 30 г + 1 с.л. за подмазване на тавата
  • чубрица
  • риган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако не разполагате с готово тесто, можете да замесите най-обикновено меко (но не да лепне! ) тесто за хляб.

Намазнете тавата със зехтин и с ръка разстелете тестото по цялото дъно. Оставете на топличко да втаса (трябва да удвои обема си).

Намажете блата с кетчуп, поръсете с подправки. Използвам чубрица или риган, но изборът си е изцяло ваш.

Саламът се нарязва на кръгчета, после на половинки и се нарежда в кръг върху блата. По средата се чуква едно цяло яйце.

Натрошете овчето сирене отгоре и последно напръскайте със саламурата и зехтина.

Печете пицата на умерено силна температура до леко порозовяване.

Бързата пица по селски е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: