Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени Гъби»Пълнени гъби Портобело с бекон и сирена

Пълнени гъби Портобело с бекон и сирена

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Пълнени гъби Портобело с бекон и сирена
Снимка: Албена Асенова
2 / 4
19/09/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Разкош в чиниите! Не пропускайте тази рецепта за пълнени гъби Портобело, защото в същински взрив от вкусове и аромати"

Необходими Продукти

  • гъби портобело - 6 бр.
  • сол
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • краве масло - 3 ч.л.
  • пушен бекон - 70 г
  • гауда - 70 г
  • чери домати - 5 бр.
  • моцарела - 100 г
  • зелен лук - перца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се почистват, а пънчетата им се отстраняват, нарязват на дребно и поставят в купичка.

Беконът и гаудата се нарязват на кубчета, прибавят се в купичката и се овкусяват с прясно смлян черен пипер.

На дъното на всяка шапчица се поставя по малко краве масло и поръсва малко сол.

Гъбите се напълват със сместа от купичката, покриват се с ред нарязани чери домати и накрая шайби моцарела.

Пълнените гъби се пекат в загрята на 180 °C фурна за около 30 минути.

Сервират се топли пълнени гъби Портобело, гарнира с нарязани на ситно перца от зелен или сибирски лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: