Начин на приготвяне
Разрязваме патладжаните по дължина и правим разрези на всяка половина.
Поставяме върху хартия за печене с кората надолу и намазваме със зехтин с помощта на четка. Печем до готовност и издълбаваме сърцевината.
Запържваме нарязаните на ситно лук, чесън и морков. Добавяме каймата и след като и тя се задуши, подправяме.
Прибавяме доматите и малко вода при необходимост. Оставяме да къкри още 3-4 мин, добавяме вътрешността на патладжаните и отстраняваме съда от котлона.
В друг съд разтапяме маслото и към него добавяме брашното и сушените гъби.
Разреждаме с прясното мляко и бъркаме непрекъснато, докато се сгъсти.
Подравяме и отстраняваме от котлона. Пълним патладжаните с така приготвената плънка, заливаме с Бешамела и поръсваме с настърган кашкавал.
Печем до златисто пълнени патладжани със сос Бешамел.