Начин на приготвяне
Тиквичките се измиват много добре и се почистват от дръжките и краищата.
Нарязват се на кръгчета. Не се белят.
В купа се изсипва брашното.
Прибавя се солта и се разбърква много добре.
Всяко кръгче се овалва в брашното и се нарежда в намазана в олио тава.
Тиквичките се нареждат на няколко реда, като всеки ред се полива с олио.
Пече се в предварително загрята фурна на 200 °C на най-долното ниво на решетката до златисто на най-горния ред.
След като се изпекат тиквичките, тавата се изважда от фурната.
Копърът се почиства, измива и нарязва на ситно.
Чесънът се почиства и нарязва на много ситно.
В купа се изписва оцетът, копърът и чесънът.
Разбърква се много добре различното кьопоолу.
Изпечените тиквички се заливат със сместа и се разбърква, след което се насипват в средни бурканчета за лютеница.
Бурканите се затварят плътно с капачките.
Стерилизират се бурканите кьопоолу от тиквички 40 мин след завиране.