Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнени хлебчета»Хлебче от ръж с козе сирене

Хлебче от ръж с козе сирене

Хлебче от ръж с козе сирене
Снимка: Димитър Димитров
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
2
"Когато хлябът е не само вкусен, но и полезен"

Необходими Продукти

  • брашно от елда - 1 с.л.
  • ленено семе - 1 ч.л. смляно
  • тиквени семки - 1 с.л. смлени
  • ръжени семена - 5 с.л. смлени
  • ръжено брашно - 300 г
  • сок от грейпфрут - 1 с.л.
  • мая за хляб - 1 пак. суха
  • грейпфрут - 0.5 с.л. настъргана кора
  • маково семе - 1 ч.л.
  • вода - хладка, колкото поеме
  • козе сирене - 120 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме хляб от ръженото брашно, смлените ръжени семена, смлените тиквени семки, смляното ленено семе, брашното от елда, сокa от грейпфрут, маята, настърганата кора от грейпфрут, маковото семе и хладка вода - колкото поеме. Ако тестото стане много твърдо, добавяме и малко бяло брашно.

Оставяме го да втаса за около 40 минути.

След това в тавичка с хартия за печене, оформяме хлебчето и го печем в загрята фурна на 250°C около 30 минути.

След като поизстине, режем на филийки и слагаме козе сиренце.

Запичаме хлебчетата от ръж с козе сирене до златисто на умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: