Печени свински ребърца с копър и чесън

02/03/2014
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак769
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 978
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • копър - 1 с.л. семена
  • домати - 1/3 чаша паста
  • захар - 1 с.л. кафява
  • оцет - 60 мл шери
  • чесън - 4 скилидки
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • зехтин - 60 мл
  • свински ребра - 1 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо смесвате семената от копър с доматите, захарта, оцета, чесъна, червения пипер и зехтина. Отделете ¼ от сместа за марината. Ребърцата сложете в плитка купа и залейте с останалата част. Подправете и покрити ги приберете в хладилник за около 1 час.

Затоплете предварително фурната на 200 градуса. Поставете ребърцата върху решетка в тава за печене и оставете във фурната за 30 минути.

Увеличете на 220 градуса и залейте свинското с предварително отделената марината. Оставете да се пече още 20 минути или докато е готово месото. Нарежете ребърцата и ги сервирайте с резенчета лимон. подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар