Начин на приготвяне
За този ароматен шоколадов сладкиш рарязваме крушите на кубчета и бананите на кръгчета.
Пресяваме брашното с бакпулвера.
В дълбока купа слагаме яйцата, захарта, ванилията и рома.
Разбиваме с миксер до получаване на пухкава хомогенна смес.
Прибавяме какаото и разбъркваме с шпатула.
След напълното разтваряне на какаото, добавяме разтопеното масло и накрая пресятото брашно с бакпулвера.
Бъркаме с шпатула до получаване на гладка смес.
В намазана с масло правоъгълна форма слагаме нарязаните круши и банани.
Изсипваме сместа върху плодовете и печем сладкиша с круши в загрята фурна на 180 °C за 25 минути.
Готовото брауни с круши се оставя да изстине.