Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пушен патладжан със сос от чушки

Пушен патладжан със сос от чушки

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Пушен патладжан със сос от чушки1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Обявяваме кулинарен месец на патладжаните, а това е топ предложението ни за лакомници - Пушен патладжан със сос от чушки"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • лук - 1 бр. червен
  • зехтин - 60 мл.
  • мащерка - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л. + ¼ ч.л. лют
  • лимонов сок - 60 мл.
  • вода - 125 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително загрявате фурната на 220 градуса.

Смесвате патладжана, чушката, лука и зехтина и разливате върху хартия за печене. Печете около 30 минути или докато зеленчуците станат леко кафяви.

Смесвате печените зеленчуци, мащерката, пипера, лимоновия сок и водата в среден тиган.

Оставяте да заври и да покъкри, без капак за около 10 минути. Подправяте на вкус. Поднесете соса топъл с питки хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: