Крехко телешко в уок

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9802
Крехко телешко в уок
Снимка: Наталия Петрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Хубавото приготвяне на телешко месо е истинско изкуство, което Наталия е усвоила и споделя с нас"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 400 г от бут
  • чушки - 3 бр.зелени
  • лук - 2 големи глави
  • домати - 1 бр.
  • за маринатата
  • бяло вино - 30 - 40 мл
  • черен пипер - щипка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • захар - щипка
  • олио - 4 с.л.
  • чубрица - 1 стрък прясна (измита и нарязана на ситно)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на кубчета, слага се в купа и към него се прибавят съставките за маринатата. Хубаво се разбърква всичко, затваря се с капак и се оставя в хладилник за около 40 мин.

На няколко пъти изваждаме купата от хладилника, разбъркваме или разклащаме и отново прибираме в хладилника. След като месото се е мариновало загряваме тигана/уок и слагаме да се задушава месото (без маринатата).

Задушаваме месото на не много силен котлон за около 15 минути (докато се изпари водата), като често разбъркваме, след това към месото прибавяме почистените и нарязани на едро лук и чушки. Докато се задушават месото и зеленчуците обелваме и накълцваме на ситно домата.

След като месото и зеленчуците са полуготови прибавяме накълцания домат както и 3-4 с.л. от маринатата. Разбъркваме така още - 2-3 минути или до готовност и сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: