Начин на приготвяне
Измих и нарязах крушите. Почистих от семето и настъргах до кората, тоест не ги белих, а премахнах кората при стърженето.
Към тях сложих захарта и меда, следва бакпулвер - така захарта и медът, ако е захаросан, се разтварят лесно.
Разбърквам с вилица. Сега добавих яйцето и олиото, след което аромата и брашното. Трябва да стане гъсто и лепкаво тесто за курабийки.
Да пада тежко от лъжицата. Сега е моментът, ако желаете, да добавите и малко стафиди.
След това с лъжица гребвам и поставям от сместа в тава, постлана с хартия за печене.
От тази смес излизат 12 големи курабийки.
Печем меки курабийки с круши на 180 °C до готовност - около 15-20 мин.