Меки курабийки с круши

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5156k1k2k5
Меки курабийки с круши
Снимка: Людмила
1 / 2
11/10/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12
"От тази смес излизат 12 големи курабийки, които са достатъчно за цели 6 малки лакомника"

Необходими Продукти

  • круши - 2 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 1 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • бакпулвер - 1 бр (10 г)
  • лимонова есенция - няколко капки
  • брашно - 1 ч.ч. приблизително
  • олио - 2 с.л.
  • стафиди - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измих и нарязах крушите. Почистих от семето и настъргах до кората, тоест не ги белих, а премахнах кората при стърженето.

Към тях сложих захарта и меда, следва бакпулвер - така захарта и медът, ако е захаросан, се разтварят лесно.

Разбърквам с вилица. Сега добавих яйцето и олиото, след което аромата и брашното. Трябва да стане гъсто и лепкаво тесто за курабийки.

Да пада тежко от лъжицата. Сега е моментът, ако желаете, да добавите и малко стафиди.

След това с лъжица гребвам и поставям от сместа в тава, постлана с хартия за печене.

От тази смес излизат 12 големи курабийки.

Печем меки курабийки с круши на 180 °C до готовност - около 15-20 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: