Начин на приготвяне
Гъбите се режат на филийки и се слагат, също се добавят и манатарките, да се задушат в една лъжица масло и две лъжици олио, като се посоляват.
Когато водата, която пуснат, изври и останат на мазнина, към тях се прибавя ситно нарязаният чесън, смленият пипер и всичко се запържва.
След това гъбите се изваждат в чиния, а в същата тенджера се слагат останалото масло и олио. Прибавя се брашното и се бърка, докато се запържи.
При постоянно разбъркване се прибавя пилешкият бульон, добавят се и гъбите към апетитната гъбена супа.
Нарязва се на дребно един предварително сварен морков (в пилешкия бульон) и също се добавя към супата с манатарки.
Гъста супа с печурки, сърнели и манатарки се вари, докато придобие нужната гъстота.