Начин на приготвяне
В купа се сипват прясното мляко с топлата вода заедно с маята, захарта и брашното и се оставят около 15-20 минути, за да се активира сместа.
В голяма купа се разбиват всички продукти - яйцата, киселото мляко, солта, оцетът, олиото, маслото (30 г) и активираната смес с маята.
Добавя се предварително пресятото брашно. Омесва се меко и пухкаво тесто.
Намазва се с олио и се оставя в купата, покрита с фолио, докато удвои обема си.
След като втаса, се разтеглят топчета по 120 г и се оформят с различни формички, в средата на които се слага натрошеното сирене.
Сиренките се нареждат в тави, покрити с хартия за печене, на разстояние една от друга.
Намязват се с разбития жълтък и прясното мляко. Поръсват се с микс от семена.
Пекат се в предварително загрята фурна на 170°C до готовност.
Пухкавите сиренки със семена са много вкусни!