Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Ябълков пай с чия по Зоната

Ябълков пай с чия по Зоната

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5274k1k2k5
Ябълков пай с чия по Зоната
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 4
14/10/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Ябълковият пай с чия се нарязва, след като изстине, на 8 равни парчета, всяко по 1БПВМ. По желание поръсете еритритол или канела"

Необходими Продукти

  • белтъци - 6 бр.
  • еритритол - 2 с.л.
  • кисело мляко - 220 г 2%
  • бакпулвер - 1/2 пак.
  • протеин - 24 г сух
  • извара - 56 г
  • овесени трици - 76 г
  • фъстъчено масло - 15 г
  • сусамов тахан - 1 1/2 с.л.
  • чия - 18 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред подгответе ябълките. Аз използвах домашни ябълки, затова не ги белих. Настържете ги на едро ренде.

В подходяща купа разбийте с миксер белтъците и еритритола на сняг.

Добавете киселото мляко и бакпулвера, изварата, сухия протеин, овесените трици, фъстъченото масло, сусамовия тахан и чията.

Разбъркайте добре с миксера.

Накрая добавете настърганите ябълки и разбъркайте.

Оставете сместа да почине около 10 минути, за да набъбнат триците и чията и след това я изсипете в подходяща тавичка с незалепващи стени или използвайте хартия за печене.

Сложете тавата за пай в предварително загрята фурна на 175 °C. Добре се получава, когато първите 20 минути печенето е с вентилатор, а след това без.

Печенето на ябълковия пай обикновено е около 35-40 минути в зависимост от фурната и съда за печене, който използвате.

Ябълковият пай с чия се нарязва, след като изстине, на 8 равни парчета, всяко по 1БПВМ

По желание поръсете еритритол или канела

Да Ви е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Величка Щърбанова
Величка Щърбанова
Пропуснала съм да напиша в рецептата ЯБЪЛКИ - 300 гр
Извинете ме, моля!
20.11.2022 19:26