Начин на приготвяне
Най-напред подгответе ябълките. Аз използвах домашни ябълки, затова не ги белих. Настържете ги на едро ренде.
В подходяща купа разбийте с миксер белтъците и еритритола на сняг.
Добавете киселото мляко и бакпулвера, изварата, сухия протеин, овесените трици, фъстъченото масло, сусамовия тахан и чията.
Разбъркайте добре с миксера.
Накрая добавете настърганите ябълки и разбъркайте.
Оставете сместа да почине около 10 минути, за да набъбнат триците и чията и след това я изсипете в подходяща тавичка с незалепващи стени или използвайте хартия за печене.
Сложете тавата за пай в предварително загрята фурна на 175 °C. Добре се получава, когато първите 20 минути печенето е с вентилатор, а след това без.
Печенето на ябълковия пай обикновено е около 35-40 минути в зависимост от фурната и съда за печене, който използвате.
Ябълковият пай с чия се нарязва, след като изстине, на 8 равни парчета, всяко по 1БПВМ
По желание поръсете еритритол или канела
Да Ви е вкусно!
Коментари
Извинете ме, моля!