Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Невидим ябълков пай

Невидим ябълков пай

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Невидим ябълков пай
Снимка: Yordanka Vasileva
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Защо сме го кръстили невидим ли - защото, миг невнимание - и ще изчезне направо пред очите ви"

Необходими Продукти

  • ябълки - 5 бр. средна големина
  • яйца - 2 бр.
  • брашно, бяло - 70 г
  • сол - щипка
  • захар - 70 г
  • масло - 20 г
  • прясно топло мляко - 100 мл
  • лимони - 1 бр.
  • бакпулвер - 8 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 175 градуса;

Тортена форма с ринг намаслена и може да се покрие с хартия за печене.

Ябълките се обелват и почистват. Нарязват се през ренде Бьорнер на тънки филийки. Поставят се в купа и се заливат с лимонов сок от 1 лимон, разбъркват се внимателно с ръка.

В топлото мляко се прибавя маслото да се разтопи.

В купа се счукват яйцата, прибавя се захарта и се разбива с миксер до хубава пяна. Добавя се солта, брашното с бакпулвера и се разбива отново до еднородна смес. На струйка се прибавя млякото с маслото, разбива се на ниска степен на миксера. Добавят се и ябълките и се разбърква с шпатула.

Намаслява се тортена форма с ринг около 20 см, също и стените ѝ и се посипва с малко брашно.

Изсипва се сместа, разпределя се и се заглажда.

Пече се на 175 градуса за около 40-45 мин.

Изважда се ябълковият пай, охлажда се за кратко във формата, а след това върху решетка.

Поръсва се с малко пудра захар.

Нарязва се на тортени парчета

Източник: Il cucchiaio d`argento

Рецептата се нарича невидим ябълков пай, защото пластовете, които се получават от ябълките, не се забелязват, те сякаш изчезват някъде, а едновременно с това остава сочен, лек и много ароматен сладкиш.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: