Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Пудинг»Хлебен пудинг с къпини

Хлебен пудинг с къпини

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6301k3k
Хлебен пудинг с къпини1 / 2
04/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 2 ч.ч. (500 мл)
  • хляб - 400 г, престоял, на парчета
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 1/4 ч.ч. (250 г)
  • бренди - 2 с.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • къпини - 3 ч.ч. (400 г), намачкани + цели за украса
  • вода - 2 ч.л.
  • лимонов сок - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява предварително до 180 градуса. Подготвя се къдрава форма за суфле (1 л).

Хлябът се залива с млякото и се разбива с миксер на средни обороти. Добавят се яйцата. Чрез разбъркване се разбиват 100 г захар, брендито и солта. Разбърква се добре.

Прибавят се къпините. Слага се останалата захар и водата, докато заприлича на сироп. Добавя се лимоновият сок. Сиропът се прехвърля във формата за печене.

С лъжица се прехвърля къпиновата смес и се пече около 40 мин. Сладкишът се поставя в блюдо и се украсява с къпини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: