Начин на приготвяне
В дълбока купа пресяваме брашното с бакпулвера, канелата, солта, какаото и ванилената захар. Разбъркваме добре и оставяме на една страна.
В друга купа разбиваме добре яйцата и захарта, добавяме зехтина и постепенно към сместа добавяме брашното. Бъркаме до получаване на еднородна смес. Накрая прибавяме смлените орехи и разбъркваме с шпатула.
В друг съд слагаме пасираната тиква, добавяме захарта, канелата, яйцето, киселото мляко, ванилената захар, настърганата ябълка и брашното. Разбъркваме добре сместа сместа за тиквения сладкиш.
В предварително намазнена форма за кекс се изсипва, първо, тъмната смес и се заравнява, а след това изсипваме тиквената смес.
Печем ябълковия кекс в предварително загрята фурна на 180 °C за около 40 минути.
Вади се готовия ябълков кекс с орехи и тиква и се оставя да изстине. Изстиналия безглутенов сладкиш се поръсва с пудра захар.