Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Запеканки»Запеканка с броколи, карфиол и гъби

Запеканка с броколи, карфиол и гъби

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7785k1k3k11
Запеканка с броколи, карфиол и гъби2 / 2
26/10/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Вкусна вегетарианска запеканка за едно чудно есенно похапване"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • броколи - 1 глава
  • карфиол - 1 глава
  • гъби - 200 - 300 грама
  • замразена царевица - около 100 грама
  • тофу - 150 - 200 грама
  • крема сирене - 1 пакетче (около 125 грама)
  • готварска сметана - 200 мл
  • кашкавал - около 250 грама
  • мащерка
  • босилек
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази запеканка лукът се нарязва на дребно, чесънът на ситно, гъбите на по-едри парченца, тофуто на кубчета, а карфиолът и броколите се разделят на розички.

В сгорещено олио се запържват лукът и гъбите за няколко минути, докато гъбите омекнат, а лукът изсветлее. Прибавя се чесънът, мащерката и малко босилек.

Разбърква се и се изсипват карфиолът и броколите. Похлупва се и се оставя на средна степен 5-10 минути, докато се задушат на пара.

Отделно в чопър се смесва крема сиренето със сметаната. Настъргва се кашкавалът.

Посоляват се зеленчуците, прибавя се царевицата, тофуто и около половината от кашкавала. Разбърква се и всичко се изсипва в тава.

След това се изсипва сместа със сметаната и се разбърква отново. Най-отгоре се поръсва с останалия кашкавал и се слага в предварително загрята на 200 градуса фурна до разтапянето и запичането на кашкавала.

Запеканката с броколи, карфиол и гъби е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: