Начин на приготвяне
Първо приготвяме течната смес. В купа разбиваме яйцата заедно със захарта.
Към тях добавяме олиото и отново разбиваме.
Към киселото мляко сипваме содата и след като шупне го добавяме към другите съставки.
Накрая добавяме и ванилията.
Брашното сме пресяли предварително заедно с какаото. Сипваме го към течната смес при непрекъснато разбъркване.
Вземаме тавичка за печене и изсипваме сместа.
Поставяме в предварително загрята на 180 градуса фурна и печем за около 30 минути.
След като е готов го оставяме да изстине.
През това време си приготвяме заливката.
В малка тенджера слагаме прясното мляко, захарта, маслото и какаото. Поставяме на котлона и оставяме да заври.
Трябва да се получи хомогенна смес.
С тази смес поливаме студения кекс, който сме нарязали на парчета.
По желание поръсваме с кокосови стърготини.
Мокрият кекс с какао и кокос е готов.