Начин на приготвяне
В купа сипете разбития с вилица белтък, зехтина, киселото мляко и бакпулвера.
Разбъркайте сместа и прибавете солта, захарта и пресятото брашно. Замесете много меко тесто, ако е нужно се добавя брашно, докато тестото се събере на топка.
Оставете тестото настрани, завито с кърпа за 10 минути.
През това време намажете тава с незалепващо покритие с мазнина и оформете 8 броя топки, които разплесквате малко с длани и подредете в тавата на разстояние една от друга.
Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете малките питки за около 20 минути до красив загар.
Толкова меки, нежни и лесни, подходящи за всякакви хлебни удоволствия: закуска със сирене, или намазани с масло и конфитюр, хлебчета, придружаващи ястието ни, изстинали за бургери или намазани с любимите ни дипове!
Меките малки питки са готови.