Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Кавърма»Свинска кавърма с гъби и картофено пюре

Свинска кавърма с гъби и картофено пюре

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7721k5
Свинска кавърма с гъби и картофено пюре
Снимка: AneliaStefanova
1 / 4
29/10/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Класическо ястие, което винаги ще намира място на трапезата ни"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 700 г
  • моркови - 5 бр.
  • печурки - 125 г
  • лук - 2 глави
  • доматен сос - 500 мл
  • олио - 25 мл
  • захар - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • сол
  • За пюрето
  • картофи - 500 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • лук - 1 глава
  • сол - на вкус
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на едри хапки. Сварява се в много малко вода заедно с лука, морковите и гъбите.

Когато месото е почти готово, се сипва и доматеният сос, захарта и се овкусява с подправките.

Когато част от водата се изпари, се добавя брашното, за да се сгъсти сосът.

Кебапът се сваля от котлона.

За направата на картофеното пюре картофите се сварят добре заедно със солта.

Намачкват се заедно с прясното мляко и се добавят ситно нарязаният лук, чубрица и олио.

Свинската кавърма с гъби и картофено пюре е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: