Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки рула»Пандишпаново руло с ягоди

Пандишпаново руло с ягоди

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Пандишпаново руло с ягоди
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Ако раят съществува, то там със сигурност поднасят по 3 пъти на ден от това руло."

Необходими Продукти

  • Пандишпанов блат
  • яйца - 4 бр. L
  • захар - 100 г +20 г за поръсване
  • брашно - 100 г
  • ванилия - 0.2 г
  • За пълнеж
  • ягоди - 350 г
  • захар - 120 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За пълнежа от ягодово сладко, измийте ягодите и ги нарежете на колелца. Сипете към тях захарта и една- две лъжици вода. Поставете на огъня и варете сладкото до сгъстяване. Оставете да изстива и се заемете със блата за рулото.

Чукнете яйцата в метална купа и сипете към тях захарта и ванилията. Поставете купата върху подходяща тенджерка с вода и сложете на котлона. Разбивайте на водна баня при слаба температура в продължение на 4 минути (температурата не трябва да надвишава 40 градуса).

Дръпнете купата от водната баня и продължете да разбивате за още 6 минути без топлина. Трябва да се получи гъста пухкава смес.

Пресейте към нея брашното на части като разбърквате плавно с шпатула до цялостното му усвояване.

Сипете пандишпановата смес в голяма тава с размери 30/40 см. предварително застлана с хартия за печене. Заравнете добре на тънък пласт и пъхнете в загрята на 180 градуса фурна.

Печете в продължение на 10 минути.

Разпънете чиста кухненска кърпа върху плота и я поръсете с около 20 грама кристална захар.

Извадете пандишпановия блат от фурната и го обърнете върху захарта. Отлепете хартията внимателно и навийте на руло откъм по- късата част. Оставете да престои така за минимум 15 минути.

След като сладкото руло изстине, отвийте го и намажете обилно с домашното ягодово сладко. Ако искате пълнежа да стане по- сочен, може да намажете преди това със сладкарски крем, бита сметана, маскарпоне или каквото имате под ръка. Само със сладко пак е хубаво.

След като намажете равномерно, отново навийте пандишпановото руло. Поднесете с нарязани на тънко пресни ягоди и сметана (по желание).

Да ви е сладко с пандишпаново руло с ягоди!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: