Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Солени мъфини»Протеинови тиквени мъфини по Зоната

Протеинови тиквени мъфини по Зоната

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Протеинови тиквени мъфини по Зоната
Снимка: Величка Щърбанова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Продуктите в рецептата за протеинови тиквени мъфини по Зоната са съобразени със Зоната и всеки от 6-те броя мъфини по 1 БПВМ"

Необходими Продукти

  • тиква - 150 г (печена или сварена)
  • овесени ядки - 21 г (едри)
  • овесени трици - 38 г
  • брашно от лимец - 14 г
  • яйце - 1 бр.
  • извара - 112 г
  • протеин - 27 г сух с вкус на Ванилия
  • авокадо - 34 г
  • сусамов тахан - 1 1/2 с.л.
  • фъстъчено масло - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1/2 пак. 5 г
  • сусам за поръсване - 6 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намачкайте с вилица тиквата и авокадото в подходяща купа. Прибавете овесените ядки и трици, лимецовото брашно, сухия протеин, бакпулвера.

Към тях сложете яйцето, изварата, сусамовия тахан и фъстъченото масло.

Разбъркайте всичките съставки до еднородна смес. Оставете я да почине 15 минути докато набъбнат триците.

Разпределете цялата смес за солените мъфини по равно в 6 бр. силиконови форми за мъфини. Ако ви е трудно използвайте кухненска везна за целта.

Отгоре поръсете със сусам.

Аз използвах еър фрайър за изпичане на лимецовите мъфини - 170 °C за 20 мин, но ако не разполагате с уреда, може да си ги изпечете във фурната.

Продуктите в рецептата за протеинови тиквени мъфини по Зоната са съобразени със Зоната и всеки от 6-те броя мъфини е по 1 БПВМ.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: