Торта Пламък

редакция:
мариямария
Новак
29
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
130 мин.
Порции
14
"Изяществото на този Торта Пламък трябва да бъде уважавано по-често! Опитайте я и ще разберете защо!"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1 и 1/2ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пак.
  • за крема
  • жълтъци - 4 бр.
  • масло - 250 г чисто
  • пудра захар - 1ч.ч.
  • какао - 3 с.л.
  • сироп за блата
  • захар - 2 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • глазура
  • белтъци - 4 бр.
  • захар - 12 с.л. + 4 с.л. захар за карамела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От яйцата, захарта и брашното с бакпулвера правим блат за торта, който изсипваме в квадратна тава и печем до готовност.

След като блатът изстине, режем на пет ленти и всяка лента сиропираме и мажем с крем. Завиваме на охлюв.

Оставяме в хладилник за около 30 мин. да стегне.

Правим глазурата от белтъци и захар - така наречения меренг. На котлона правим карамела от 4 с.л. захар и го смесваме след изстиване с белтъците при непрекъснато биене с миксер.

Намазваме тортата Пламък с глазурата и правим с вилица пламъчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Първо на първо защо не е написано с какви градуси се пече, размера на тавата или формата и още хиляди стъпки липсват?! Объркващо и неразбираемо е. Поправете се !
28.11.2024 21:00
1
Покажи всички подкоментари
Мариела Христова
Мариела Христова
Това е една от любимите ми торти и често я приготвям с удоволствие.
10.01.2016 08:42