Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Печени зеленчуци»Запечен карфиол в Еър Фрайър

Запечен карфиол в Еър Фрайър

Запечен карфиол в Еър Фрайър3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Вкусно постно предложение, подходящо за гарнитура или леко основно ястие."

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 китка
  • соев сос - 2 с.л.
  • чесън на прах - 1 щипка, две
  • куркума - 1 щипка
  • зехтин - за поръсване
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начупваме карфиолчето на по малки китчици.

Бланшираме за 3 - 4 минути в съд с вода, като първо поставяме съда с водата на котлона а след като заври, прибавяме китчиците във врящата вода.

Изваждаме бланшираните карфиолчета и оставяме върху кухненска хартия да се отцедят.

В съд поставяме соев сос, чесъна на прах, малко куркума и отгоре поливаме със зехтина.

Поставяме карфиола разбъркваме го добре и след като е готов, поставяме в купата на Еър Фрайъра.

Нагласяме уреда на 200 градуса за 15 минути.

Вадим подреждаме в чиния и поръсваме с нарязания предварително копър.

Запечен карфиол в Еър Фрайър е лесно и вкусно постно ястие.

Ако нямате Еър Фрайър, пригответе карфиолчето на фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
И защо коментара ми е анонимен.
15.10.2023 21:58
1
1
Анонимен
Анонимен
Тази рецепта е моя. Снимката също.
15.10.2023 21:57
2
Людмила
Людмила
Чудесна идея!
05.11.2022 16:31