Начин на приготвяне
Сладките картофи се измиват. Разрязват се на две. Овкусяват се със сол и черен пипер. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна за около час или до готовност. На половината от сготвянето на картофите се приготвя ориза. Вари се според указанията на пакета и се отцежда.
Доматите се измиват и нарязват на едро. Пресният лук се почиства и измива. Нарязва се на ситно. Чушките халапеньо се слагат в блендер заедно с маринатата. Добавя се по-голямата част от кориандъра, като няколко стръка се оставят за декорация.
Блендира се до гладка смес. С 2 с.л. от сместа се овкусяват доматите и пресния лук. Останалата смес се изсипва в подходящ съд и се оставя в хладилника за други ястия. Червеният лук се почиства и нарязва на ситно.
В тиган се слагат зехтина и кимиона на умерен котлон, да се запържат за 30 секунди. Добавя се малко вода и лука. Задушава се за около 8 минути. Добавя се черния боб заедно с течността и се готви още 5 минути до сгъстяване. Разбърква се периодично.
Овкусява се със сол и черен пипер. Ако е необходимо, преди сервиране се разрежда с малко вряла вода. В 2 чинии се разпределят боб, ориза и лютата доматена салца. Добавят се сладките картофи. Върху тях се слага по лъжица извара. Поръсва се с черен пипер и отделените листа кориандър. Две порции печени сладки картофи с черен боб и люта доматена салца са готови за консумация.
Опитайте и вие този пъстър вариант. Ще се влюбите във всички вкусове и аромати на печените сладки картофи с боб и ориз.