Начин на приготвяне
Направете кваса от живата мая, като я разтворите в една чаша с малко водичка и лъжичката кафява захар. Добавете брашно, колкото да стане гъста каша.
Разбъркайте добре, докато се смесят всички продукти и оставете встрани. Изчакайте да шупне и изпълни цялата чаша. Само тогава вашият квас е готов.
Включете хлебопекарната. Задайте програмата за бърз хляб (при мен тази програма е 2. 15 ч., в никакъв случай по-малко от това време). Сложете всички течни съставки, солта, кваса и най- отгоре брашното.
Задайте старт и изчакайте първия сигнал (при мен е след 25 минути). Сложете микса от ядки. Когато спре да бърка, отворете хлебопекарната.
Направете малки разрези по хляба и поръсете с черен сусам, бял сусам, мак....каквото имате. Изчакайте хляба да се изпече. Оставете го 5- 10 минути вътре и веднага след това го извадете.
Завийте с памучна кърпа и изчакайте да изстине напълно. В никакъв случай не режете хляба, докато е топъл!
Коментари
До колкото съм запознат би трябвало да е естествена ферментация на брашно с вода и периодично се захранва ????