Начин на приготвяне
Продуктите са за тегло на хляба 1000 г.
Формата за печене на хлебопекарната се намазва с 1 с.л. олио от всички страни.
Лимецовото брашно се изсипва във формата за печене, като се разпределя в цялата форма.
Прибавя се сухото мляко.
В единия ъгъл на формата се поставя солта.
В другия ъгъл на формата се поставя захарта.
В третия ъгъл на формата се поставя сухата мая.
В средата на формата се прави кладенче, в което се изсипва топлата вода и олиото, като сухата мая не трябва да има контакт с течности преди да включите програмата.
Хлебопекарната се включва на Базова програма и се пече.
След като хлябът от лимец е изпечен, формата се изважда от хлебопекарната и се поставя на дървена дъска.
Оставя се да изстине 20 мин хлябът в хлебопекарна, след което лимецов хляб по основна рецепта на хлебопекарна се изважда от формата.