Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Бананов кейк с подквасена сметана

Бананов кейк с подквасена сметана

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Бананов кейк с подквасена сметана2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10
"Всяко кафе си мечтае да бъде придружено с парче ароматен бананов кейк"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • масло - или маргарин 1 ч.ч. размекнати
  • захар - 1 1/4 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • сметана - подквасена 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 ч.л.
  • банани - 2 - 3 бр. смачкани
  • канела - 1 ч.л.
  • орехи - 1 1/4 ч.ч. нарязани
  • пудра захар - 1 1/2 ч.ч.
  • прясно мляко - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 180°C. Намазнете и набрашнете форма за кейк.

Смесете брашното, бакпулвера и солта. Оставете настрани.

За да приготвите ореховата смес, смесете заедно захарта, канелата и орехите. Оставете настрани.

Разбийте на крем маслото и захарта; бийте, докато стане леко и пухкаво. Прибавете яйцата, едно по едно, като разбивате добре след всяко. Прибавете сметаната, бананите и ванилията и разбъркайте. Прибавете брашняната смес и омесете добре.

Изсипете 1/3 от сместа в приготвената форма. Поръсете с 3/4 ч. ч. от ореховата смес. Изсипете останалото тесто за кейка върху ореховата смес и поръсете отгоре с останалата част от нея.

Печете 1 ч банановия кейк. Охладете 10 мин., след това извадете кейка с орехи от формата и продължете да охлаждате.

За да направите глазурата, смесете пудрата захар, ванилията и млякото, докато стане гладка смес (ако е необходимо, добавете още мляко).

Украсете по желание с течен шоколад или ядки готовия бананов кейк с подквасена сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
510
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ИВЕТ
ИВЕТ
ДОБРЕ ,КАТО Е БАНАНОВ КАДЕ СА БАНАНИТЕ ,МАЙ СА СЕ ИЗГУБИЛИ НЯКАДЕ
20.09.2013 15:57
1
Катя
Катя
Имам едно въпросче :) Тази подквасена сметана -заквасена сметана ли е :) Благодя предварително
05.03.2013 18:24
Ваня
Ваня
Стана много вкусен. Глазурата нещо не ми се получи, но и без нея е вкусен.
25.06.2012 14:12