Начин на приготвяне
В тиган с незалепващо покритие се слага маслото и нарязаните на кръгчета банани, да се запържат лекичко заедно с една лъжица кафява захар. Отстраняват се от колона и се оставят настрани.
В купа се пресява шипковото брашно, брашното от рожков, типовото брашно и какаото и се добавя содата, кафявата захар, ваниловата захар и солта.
Добавят се разбитите яйца, млякото, ореховото олио, ябълковият оцет, изсушените банани, нарязания на малки парченца черен шоколад и се разбърква хубаво.
Кексовата смес се прехвърля в кръгла тавичка с незалепващо покритие или кексова форма.
Слага се в студена фурна и се пече след загряването ѝ на 180 градуса около 40 минути на средна решетка и включен вентилатор.
След като кейкът изстине, се обръща внимателно в подходяща голяма чиния.
Намазва се с карамелизираната бананова смес, захлупва се с капак за торти и се прибира в хладилника, за да почине и да се охлади за няколко часа.
Колкото повече стои в хладилника - толкова по-вкусен става!
При сервирането се украсява с резенчета банани.
Да ви е сладко!