Начин на приготвяне
Броколите се разделят на розички. Спанакът и кейлът се измиват и накъсват. Лукът се нарязва на дребно, а чесънът се наситнява.
В сгорещено олио се запържва лукът. Когато поомекне, се добавя чесънът и кимионът.
Прибавят се броколите, покрива се с капак и се оставя за кратко да се задушат. След това на части се добавят и зелените, като се повтаря същото до омекване на всичко.
Прибавя се бульонът и се наливат 3-4 ч.ч. вода. След като заври супата с броколи, се намалява и се оставя да къкри до пълното омекване на броколите.
Сваля се от котлона и се пасира зеленчуковата кремсупа.
Връща се обратно, налива се сметаната и се оставя още 2-3 минути на слаб огън.
При сервиране се поръсва всяка порция зелена кремсупа с броколи с крутони.