Крем Торта Трите Шоколада

ЕвгенияЕвгенияНовак1617
09/03/2014
Приготвяне45 мин.
Общо45 мин.
Порции16
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 711
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • За блата
  • бисквити - 2 пак. меки от по 170 г Роден Край, едните бяха с мляко, а другата с ванилия
  • пудра захар - 2 - 3 с.л.
  • ванилия - 1 прахче
  • кокос - кокосови стърготини около 1 с.л. или на око
  • орехи - смлени; сложих малко крокан, защото нямах смлени орехи
  • масло - 50 г и 1 - 2 с.л. маргарин - разтопени
  • За мусовете по
  • шоколад - 200 г черен на SALUT(50% - колкото е по - голям процентът, е по - хубаво)
  • сметана - 200 г растителна сладкарска
  • захар - 8 - 10 с.л. или според вкуса
  • прясно мляко - 200 г
  • желатин - 1 пакетче
  • За млечният мус
  • шоколад - млечен SALUT
  • бял мус
  • бял шоколад
  • ягоди
  • кокос
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смлените бисквити на трохи се омесват с разтопеното масло и маргарин и навлажнени се слагат във форма с подвижно дъно. Заглаждат се с ръка или с лъжица. Аз я слагам в камерата и става по-бързо стягането. Около 40-50 мин.

За най-тъмният мус използвах 200 г черен шоколад на SALUT -50%, колкото е по-голям процентът, е по-хубаво. За млечния и бял мус същите съставки, но шоколадът съответно е млечен на SALUT и бял на Милка.

Слагам пр. мляко в метална купичка и натрошения шоколад да се разтопи, желатина заливам с малко вода и оставям да набъбне. Разтопеният шоколад оставям настрани да поизстине. Слагам и желатина на котлона да се втечни без да завира. Махам и него от огъня.

Разбиваме сметаната със захарта и като се посгъсти, сипваме шоколада и желатина. Доразбивам хубаво муса, той започва да се сгъстява и бухва. Изсипвам го в/у бисквитения блат и за 40-50 мин да стегне. Преди да сложа вторият мус надрасквам с вилица повърхността за спойка м/у кремовете.

Декорация с ягоди и кокос. Предишната ми беше със шоколадови рози. За тази торта ми отне от 11 ч на обяд до 15 ч, когато сложих последния мус. Наложи ми се да слагам прозрачна стена, защото се оказа ниска формата ми този път.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 4
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар