Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Чесново хлебче по рецепта на Дани

Чесново хлебче по рецепта на Дани

Чесново хлебче по рецепта на Дани
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"С какво според вас ще вървят филийките от този ароматен чеснов хляб?"

Необходими Продукти

  • тесто - 700 г домашно
  • магданоз - 1/2 връзка
  • масло - 50 г
  • чесън - 5 скилидки
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Готовото домашно тесто разточваме на дебела кора.

Готовата кора разточваме.

Предварително си правим плънката от маслото, магданоза, предварително обеления и нарязан на две чесън и солта.

С блендер или пасатор пасираме всички тези продукти.

Разточеното тесто намазваме със сместа и навиваме на руло.

Отгоре правим разрези.

Оставяме рулото да втаса за 30 минути.

Поставяме в предварително загрята фурна чесновия хляб на 180 °C за 50 минути.

След като е готово чесновото хлебче по рецепта на Дани оставяме да изстине, нарязваме и поднасяме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зорница Христова Михова
Зорница Христова Михова
Прекрасно хлебче!
13.11.2022 07:41